Moja kuzynka ma dziecko 5-cio letnie, u którego stwierdzono zapalenie nerwu wzrokowego. Po roku leczenia lekarz stwierdza zanik nerwu. Dziecko widzi coraz gorzej. Szukamy jakiegoś ratunku. Przeczytałam na www.zdrowiemoje.blogspot.com , że takie leczenie skutecznie przeprowadza klinika w Pekinie.
Mam pytanie czy ktoś może dać nam nadzieje, że ta metoda przywróci dziecku wzrok choćby w niewielkim stopniu. Moze ktoś poddał się już takiej operacji. Mamy świadomość, że leczenie komórkami macierzystymi to nowość . Cena jest wprawdzie wysoka ale jeżeli to przywróci wzrok to warto. Szukamy wszelkich opinii na ten temat.
Ciotka
Strona 1 z 1
Zanik nerwu wzrokowego - leczenie Interesuję się leczeniem nerwu wzrokowego z wykorzystaniem komórek mac
#2 Guest_Mariusz_*
Napisano 30 styczeń 2011 - 12:47
Witam serdecznie od kilkunastu lat jestem osobom niewidomą stwierdzono u mnie postępujący zanik nerwu wzrokowego. Pomimo wielu prób i poszukiwań nie udało mi się znaleźć ratunku na tą chorobę. Dowiedziałem się, że zbawieniem są komórki macierzyste. Jeżeli chodzi o zanik nerwu wzrokowego komórki macierzyste przeszczepiają uczeni z Pekinu. Wyjechała tam matka z dzieckiem z Polski. Dziewczynka miała tylko poczucie światła w oczach. Po trzech przeszczepach komórek macierzystych widzi w jednym oku drugi rząd na tablicy zaś w drugim rozpoznaje kolory. Ponoć terapia trwa 5-6 tygodni. Podaje kontakt i adres strony kliniki w Pekinie http://www.wustemcel.../index.php?op=7
Jeżeli udałoby się państwu zostać zakwalifikowanym i wyjechać na leczenie bardzo proszę o kontakt, ponieważ sam staram się o wyjazd. Życzę powodzenia Mariusz
Jeżeli udałoby się państwu zostać zakwalifikowanym i wyjechać na leczenie bardzo proszę o kontakt, ponieważ sam staram się o wyjazd. Życzę powodzenia Mariusz
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź