Mam problem. Mój synek wrocił do domu z wszami na włosach. Sprawdzam mu co tydzień i tym razem odkryłam to paskudztwo. Trochę słyszałam, że ten problem wraca do szkoł, ale nie spodziewałam się tego u swojego dziecka. Byłam w aptece, ale większość środków ma substancje owadobójcze, tosyczne i trcohę boję się to władować dziecku na głowę. Czy znacie jakiś bezpieczny środek albo sposób na wszy?
Strona 1 z 1
Wszawica - co pomaga? wszy
#2 Guest_Karolina11_*
Napisano 30 styczeń 2012 - 05:24
JEst taki środek, który stosowałam u dzieci w wieku 7 i 9 lat Linicin. Jest to płyn, na którym jest informacja że jest bezpieczny dla dzieci od pół roku. U mnie żadnych podrażnień i szybko się wyleczyliśmy (na głowoe płyn tylko 15 minut + spłukiwanie + wyczesnie - jest do niego grzebień). Mogę polecić. Dokładna nazwa to LINICIN LOTION. To szwedzki środek, ale jest już w polskich aptekach.
#3 Guest_elwirka_*
Napisano 27 luty 2012 - 03:56
dięki za ten wpis @Karolina11, bo próbowłam właśnie znaleźć coś innego niż zachwalany wszędie hedrin, który u moich dzieci (trochę ich mam więc niestety wszawica nie jest mi obca) działał bez rewelacji. teraz dodatkowo sama się zaraziłam a jestem w ciąży i bałam się, czy przypadkiem nie ma przeciwwskazań do stosowania tego rodaju preparatów "w moim stanie". zgooglowałam ten linicin i trafiłam na stronę nawszy.pl (trochę się przy okazji doedukowałam w kwestii wszy), gdzie w dokładnym opisie produktu jest wzmianka o tym, że można stosować i w ciązy i podczas karmienia. z przezorności zapytałam jeszcze w aptece i zostałam uspokojona przez farmaceutkę. Zaaplikowałam córce i sobie i musżę przyznać, że jest różnica na plus. mogę polecić z czystym sumieniem, choć absolutnie nikomu nie życzę tej upierdliwej choroby, okropieństwo
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź