Smaczne śniadanie dla ucznia


Majonez kielecki

Kanapki to zdecydowanie najpopularniejszy posiłek spożywany na drugie śniadanie. By szybko nie znudziły się naszym pociechom wystarczy urozmaicać je warzywami i dodatkami takimi jak np. majonezy i ketchupy z Wytwórczej Spółdzielni Pracy Społem – wówczas nawet niejadek przyniesie ze szkoły pustą śniadaniówkę!
Istnieje wiele powodów dla których kanapki cieszą się dużym zainteresowaniem. Przede wszystkim można je szybko przygotować i zjeść z apetytem a przy tym są… niedrogie. Duży wybór składników potrzebnych do ich przygotowania sprawia, że dzieci codziennie mogą cieszyć się innym smakiem.

Wartościowa kanapka, to znaczy jaka?

Przygotowując kanapkę dla dziecka wybierajmy produkty pełnoziarniste, lekkostrawne, o dużej zawartości witamin oraz innych potrzebnych do prawidłowego rozwoju związków. Pełnowartościowa kanapka będzie składała się np. z ciemnego pieczywa, drobiowej wędliny, jajka, sezonowych warzyw, a także sosu na bazie Majonezu Kieleckiego Omega-3 i Ketchupu Kieleckiego łagodnego.

Kremowa konsystencja dodatków, składniki wysokiej jakości oraz smak zbliżony do domowych wyrobów sprawią, że tego typu posiłek przypadnie dziecku do gustu. Dodatkowo, wspomniany wariant Majonezu Kieleckiego posiada wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3, które są ważnym elementem zbilansowanej diety. Ponadto, produkty WSP „Społem” bazują na tradycyjnych recepturach – nie zawierają substancji konserwujących.

Facebook Comments